Zo maak je slim gebruik van je creditcard

Zo maak je slim gebruik van je creditcard

Een creditcard is een handige bondgenoot in de wereld van betalingen. Maar wanneer is het nu het juiste moment om je creditcard tevoorschijn te halen? Is het altijd slim om ermee te betalen? Ontdek hier enkele tips die je helpen om het beste uit je creditcard te halen en slimmer met je financiën om te gaan.

Redenen om te betalen met een creditcard

Betalingen doen met een creditcard heeft zo zijn voordelen. Het gaat verder dan alleen maar betalen. Zo ben je met een creditcard goed beschermd tegen fraude en diefstal. Stel je voor dat je iets bestelt en het bedrijf gaat failliet voordat je je aankoop ontvangt, dan kun je de betaling betwisten en je geld terugkrijgen. Ook als je reisplannen in duigen vallen door een geannuleerde vlucht. Dat is een zorg minder, toch?

En als je creditcardgegevens gestolen worden, hoef jij meestal niet op te draaien voor de kosten van die ongewenste aankopen. Dat is een geruststellende gedachte. Maar er is meer! Met je creditcard profiteer je van beloningen en kortingen. Denk aan cashback, punten verzamelen of speciale kortingen op je favoriete aankopen. Wie houdt er niet van een beetje extra voordeel?

Betaalgemak op reis

Ken je dat? Je bent lekker op reis en opeens word je geconfronteerd met onverwachte kosten. Denk aan die vervelende autoreparatie of die medische rekening. Daar gaat je zuurverdiende spaargeld! Gelukkig is er een handige oplossing: de creditcard. Met een creditcard kun je die onverwachte kosten opvangen en later terugbetalen. Verder gebeurt het vaak op reis dat andere betaalmethoden op veel plekken niet geaccepteerd worden. Denk aan tolwegen en parkeergarages. Ze willen alleen maar die handige creditcard zien. Maar ook online hotelboekingen gaan met een creditcard als een fluitje van een cent. Zorg er wel voor dat je het bedrag op tijd terugbetaalt om extra kosten te voorkomen.

Online shoppen zonder zorgen

Online shoppen, wie houdt er niet van? Maar laten we eerlijk zijn, fraude en diefstal liggen altijd op de loer. Daarom is het slim om je trouwe creditcard in te schakelen. Want wist je dat een creditcard extra bescherming biedt bij online aankopen? Als je langverwachte pakketje niet wordt geleverd of kapot aankomt, sta je met een aankoopbescherming in je recht en kun je je geld terugkrijgen. Natuurlijk is voorzichtigheid geboden. Ga alleen in zee met vertrouwde websites en deel je creditcardgegevens niet zomaar met iedereen. Check altijd de betrouwbaarheid van de website en kijk of er een beveiligde betaalomgeving is.

Geniet van extra zekerheid op grote aankopen

Sta je op het punt een flinke aankoop te doen? Een nieuwe televisie of die langverwachte laptop? Dan wil je natuurlijk zekerheid en extra bescherming. Betaal in deze situaties met je creditcard, want wist je dat deze je kan voorzien van aankoopbescherming en garantieverlenging? Bovendien zijn er creditcards die je een rentevrije periode gunnen. Hoe fijn is dat? Zo heb je alle tijd om het bedrag terug te betalen, zonder dat die vervelende extra kosten om de hoek komen kijken. Kortom, betalen met je creditcard kan juist slim zijn in verschillende situaties. Of het nu gaat om onverwachte kosten, online shoppen of grote aankopen. Maar vergeet niet, wees verantwoordelijk en betaal op tijd terug.

Comments are disabled.