Waarom je horeca boekhouding uitbesteden?


De administratie bijhouden, niet echt een onderdeel wat geliefd is onder ondernemers. Ze zien het als tijdsverspilling. Maar het verplicht om voor ondernemers om de administratie op orde te hebben. Dit kan je zelf doen, maar dit kost veel tijd. Een andere optie is het uitbesteden aan horeca accountantskantoor Doomen & Quist.

Het belang van je administratie op orde hebben

Administratie is het belangrijkste aspect van je bedrijf. Het bijhouden van je administratie moet zorgvuldig gebeuren. Klopt er iets niet aan je administratie en vul je later die foute gegevens in bij de jaarlijkse belastingaangifte. Als de belastingdienst daar achter komt, schrijven zij flinke boetes uit.

Waar moet de boekhouding aan voldoen?

De belastingdienst heeft een aantal eisen opgesteld, waaraan de boekhouding moet voldoen. Onder andere moet er in staan: urenregistratie, facturen, reiskosten, bankafschriften en bonnen. Dit is niet alleen handig voor de belastingdienst ook voor jouw onderneming geeft het een goed overzicht.

De voordelen van boekhouding uitbesteden

Je boekhouding uitbesteden is een goede oplossing voor ondernemers, die liever niet boekhouden. Enkele voordelen zijn:

 

  • Tijdsbesparing is misschien wel het belangrijkste voordeel. Het bespaart zoveel tijd, die je natuurlijk veel nuttiger kan gebruiken.
  • Wanneer je geen opleiding accountancy gevolgd hebt, kost dit nog eens extra tijd om alle fiscale zaken door te nemen.
  • Geen last van veranderde regels. Deze regels veranderen namelijk regelmatig.

Wat doet een goede boekhouder?

Een goede boekhouder vult niet alleen de je belastingaangifte in, maar denken ook mee met jou over je organisatie en geven daarbij ook adviezen. Ook is de keuze aan jou wat je allemaal laat uitbesteden. Dit hoeft niet de gehele boekhouding te zijn, maar bijvoorbeeld alleen de belastingaangifte of betalen van facturen aan leveranciers. Ben je echt op zoek naar een accountantskantoor dat gespecialiseerd in boekhouden voor organisaties in de horeca? Dan is Doomen & Quist het accountantskantoor waarnaar jij op zoek bent.

Comments are disabled.