Vorderingen uitbesteden


Vorderingen die niet betaald worden. Veel ondernemers hebben daar last van. Dit levert een heleboel meer zorgen en stress op. Een vordering uit handen geven, kan die stress en zorgen verminderen en dan kunt u weer verder met ondernemen. Maar wanneer is het nu tijd om vorderingen uit handen te geven? Hieronder leest u meer over het uitbesteden van vorderingen.

Vorderingen vaak met opzet niet betaald

In negen van de tien gevallen worden vorderingen met opzet niet betaald. Wellicht ziet u zelf ook wel eens herinneringen voorbij komen. Het overgrote deel van de ondernemers krijgt dit regelmatig. Het is dus van groot belang dat wanneer debiteuren niet meteen betaalt worden dat u rustig blijft en de juiste stappen zet. Toch kunt u enigszins van slag zijn, maar reageer dit nooit af, want dat werkt averechts. Denk hierbij aan een zakelijk conflict met als gevolg dat uw afnemer wegloopt.

 

Dit probleem kan enigszins voorkomen worden, wanneer je van te voren checkt of afnemers liquide zijn. Dat kan gecheckt worden bij de Kamer van Koophandel. Gaat het om een nieuwe zakenrelatie, dan kunt u aanbetaling in werking brengen, om zo wederzijds vertrouwen bouwen. Zelf onderzoek doen, kan ook voordelen opleveren, zo kunt u erachter komen via internet of die particulier of organisatie een wanbetaler is.

Factureren

Een factureren is regulier, wanneer het voldoet aan de voorwaarden van een factuur. Zet de voorwaarden van product of dienstverlening goed op papier en zorg ervoor dat beide partijen overeen zijn gekomen met de voorwaarden door middel  van een handtekening of digitaal akkoord. Daarnaast moet een factuur aan een aantal voorwaarden voldoen, wil deze rechtsgeldig zijn:

 

  • Uw bedrijfsnaam en naam van afnemer moet juist vermeld staan.
  • Duidelijk omschrijving dienst of product en de hoeveelheid.
  • Duidelijke verwijzing naar de voorwaarden
  • Datum van uiterlijke betaling.

De betalingstermijn wordt overschreden

Is dit het geval, dan zult u actie moeten ondernemen door middel van een herinnering te sturen. Ook kunt u nog eens bellen en vragen naar de rede van oponthoud van betaling. Zijn er meerdere herinneringen gestuurd en is dit niet van invloed. Dan doet u er goed aan om Rechtnet incassobureau in Den Bosch in te schakelen. Rechtnet neemt al uw zorgen uit handen en zorgt in bijna alle gevallen voor dat uw debiteuren betalen zonder dat de zaak voorkomt in de rechtbank.

beroepenblog.nl

Comments are disabled.