Een badkamer renovatie op de planning? Deze 5 dingen moet je in overweging nemen!

Een badkamer renovatie op de planning

Ben je van plan om je badkamer te renoveren? Of het nu gaat om een complete make-over of om enkele kleine veranderingen, er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden voordat je begint. In dit artikel bespreken we 5 belangrijke overwegingen waar je misschien nog niet aan had gedacht bij het plannen van je badkamerrenovatie. Lees verder om te ontdekken wat je moet weten voordat je aan de slag gaat!

Indeling van de Badkamer

Als je een badkamerrenovatie plant, is het belangrijk om na te denken over de indeling van de ruimte. Overweeg waar de douche, het bad, de wastafel en het toilet zich het beste kunnen bevinden. Denk ook aan de verlichting en ventilatie om ervoor te zorgen dat de ruimte functioneel en comfortabel is. Maak een grondplan en bekijk waar de leidingen en elektra in de muren lopen. Hou rekening met de beschikbare ruimte en zorg voor een ruime opstelling. Het is beter om soms wat extra vierkante meters toe te voegen voor meer bewegingsvrijheid.

Soorten Sanitair

Als je een badkamer renoveert, is de kans groot dat je ook nieuw sanitair nodig hebt. Denk aan een nieuwe wastafel, bad of douche. Er zijn talloze soorten, modellen en maten verkrijgbaar. Het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen wat het beste bij jouw behoeften en ruimte past. Vergeet ook niet rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding en de levensduur van het sanitair.

Tegels en vloerbekleding

Tegels zijn een belangrijk onderdeel van elke badkamerrenovatie. Overweeg de kleur, het design en de grootte van de tegels. Bedenk ook welk type vloerbedekking je wilt, bijvoorbeeld tegels, parket of vinyl. Het is belangrijk om materialen te kiezen die bestand zijn tegen water, gemakkelijk te onderhouden zijn en passen bij het totale design en kleurschema van de ruimte.

Badkamermeubelen

Een badkamer is niet compleet zonder goede opbergruimte. Overweeg meubelen zoals planken, kasten en spiegels om cosmetica en andere badkamerbenodigdheden op te bergen. Zorg ook voor voldoende opbergruimte voor handdoeken en toiletpapier. Denk na over welk type meubelen het beste in jouw ruimte passen en welk materiaal het handigst is qua onderhoud.

Badkamer luidsprekers

Heb je er al eens aan gedacht om badkamer luidsprekers van MaxTotaal in je badkamer te plaatsen? Als je wilt genieten van ontspannende muziek, podcasts of audioboeken terwijl je een douche neemt of jezelf opmaakt, kunnen badkamer luidsprekers een geweldige toevoeging zijn. Zorg er wel voor dat de luidsprekers waterbestendig zijn en het volume beperkt blijft, zodat je niet de buren wakker maakt. Er zijn verschillende soorten luidsprekers verkrijgbaar, van draadloze bluetooth speakers tot ingebouwde speakers.

Comments are disabled.